• Nieuws en agenda

    Nieuws en agenda

  • 1
  • 2
  • 3

Start Seizoen 2021

Voor een maand terug hoopte iedereen stiekem dat we na het paasweekend weer met elkaar zouden kunnen sporten. Helaas is dit nog niet het geval en laten de huidige coronamaatregelen het nog niet toe om met méér dan 2 personen in de openbare ruimte te sporten. Er bestaat wat twijfel over de mogelijkheid om in groepjes van 4 personen te sporten boven de 27 jaar maar dit geld alleen op afgesloten sportaccommodaties.

Seizoen 2021 gezamenlijk aftrappen laat dus nog even op zich wachten, uiteraard hebben de commissies wel nagedacht over de mogelijkheden en hoe met elkaar in contact te blijven. Fietsen in duo`s mag en spreek dus ook vooral met elkaar af om weer lekker de fiets op te stappen en de conditie op peil te houden.

Lees meer...

"Wildfietsers" buiten de MTB-routes

Het Bestuur van Cycling Lemelerveld wil graag nog eens aandacht vragen om de mooie natuur die om ons heen ligt te respecteren, Landschap Overijssel en de Sallandse Heuvelrug.

Het gebeurt nog iets te vaak dat er mountainbikers buiten de daarvoor bestemde routes fietsen, lang niet altijd maar helaas ook leden in onze eigen clubkleding.

Lees meer...

Onderhoud MTB-Route Lemelerberg

Zoals elk voorjaar zal er weer onderhoud uitgevoerd worden aan de MTB-route op de Lemelerberg om deze, uiteraard coronaproof, weer perfect klaar te maken voor het nieuwe seizoen.

Alle hulp is hierbij van harte welkom, vele handen maken licht werk! We gaan aan de slag op 20 maart en 3 april, beide zaterdagen van 8 tot 12 uur ‘s ochtends.

Lees meer...

Aankondiging Ledenvergadering 2021

Zet hem alvast in de agenda, woensdag 31 maart vindt de ledenvergadering 2021 plaats.

Na 2020 een "papieren" versie gedaan te hebben hadden we goede hoop om dit jaar wéér fysiek bij elkaar te komen maar zover is het nog niet.

Lees meer...

Strava Tekenen

Veel leden hebben een Strava-account waarop we elkaar kunnen volgen en stimuleren om te blijven fietsen. Cycling Lemelerveld is ook te vinden als club op Strava en leden van Cycling Lemelerveld kunnen zich hierbij aansluiten.

Je kent het vast wel: waar zal ik nu eens naar toe fietsen? De oplossing: “Strava tekenen”: ontwerp een route waarvan een leuke afbeelding het resultaat is als je ‘m op Strava terug ziet! Zodoende kom je nog eens op plekken waar je misschien nog nooit bent geweest. 

Lees meer...

Kerstgroet

2020 was een bijzonder fietsjaar waar in maart corona om de hoek kwam kijken, de start van het fietsseizoen moest helaas uitgesteld worden. De één maakte van de gelegenheid gebruik om zelf nog extra trainingskilometers te pakken, de ander opzoek naar motivatie en in afwachting om weer als groep te kunnen fietsen. Gelukkig konden we tijdens de zomermaanden met enige beperkingen alsnog gezamenlijk onze mooie sport beoefenen en was het zelfs mogelijk een sluitingstocht te organiseren. 

Wij hadden het jaar graag samen willen afsluiten tijdens de snertrit, maar dit kan helaas niet plaats vinden door de laatste maatregelen.

Lees meer...

Nieuwe MTB-Trainer

Vanaf het nieuwe seizoen 2021 zal ik de trainingen gaan verzorgen op de woensdagavond bij de mtb-afdeling van Cycling Lemelerveld.

Mijn naam is Hartger Vrijheid en vanaf december 2019 wonen mijn vrouw en ik in Lemele. Tot vorig najaar waren wij eigenaren van een bewegingscentrum in Harderwijk. Dat centrum hebben we verkocht en sindsdien genieten we van iets meer vrije tijd.

Lees meer...

De Boombouw Wintermarathon 2021 Afgelast

In verband met de coronacrisis en alle beperkende maatregelen is de Boombouw Wintermarathon, die gehouden zou worden op zondag 28 februari 2021, afgelast.

Toch wordt vooruit gekeken en de volgende edite staat nu gepland voor zondag 20 februari 2022. Dan organiseert Cycling Lemerveld in samenwerking met de Boombouw dit geweldige evenement voor de 16e keer.

Omleiding MTB Route - Heideontwikkeling op de Lemelerberg (Update 18 November)

Landschap Overijssel gaat verder met heideontwikkeling op de Lemelerberg.

In het najaar van 2020 gaat Landschap Overijssel verder met de ontwikkeling van een gevarieerd heidelandschap op de Lemelerberg. Deze week is gestart met grondbewerking op de 50 hectare waar vorig jaar het bos is verwijderd. Hierdoor krijgt de heide de beste kans om zich te ontwikkelen en kan er goed beheer uitgevoerd worden. Daarnaast wordt er dit najaar op een aantal andere percelen begonnen met de verdere heideontwikkeling.

Voor mountainbikers betekent dit de komende tijd goed opletten. Er zullen tijdelijke omleiding routes ingesteld worden:

Lees meer...

Onderhoud MTB-Route Lemelerberg

Zoals elk najaar zal er weer onderhoud uitgevoerd worden aan de MTB-route op de Lemelerberg, om deze weer perfect klaar te maken voor de winter. Alle hulp is hierbij van harte welkom, want vele handen maken licht werk! Uiteraard houden we tijdens het onderhoud rekening met de adviezen van de overheid omtrent het corona-virus.

We gaan twee dagen aan de slag: zaterdag 31 oktober en zaterdag 14 november, van 8 tot 12 uur ‘s ochtends. Er zal gestart worden bij het restaurant boven op de berg.

Komende activiteiten

 30 apr 2021  00:00
 Uiterste Upload Datum Strava Tekenen
 
 04 sept 2021  00:00
 Clubweekend Volwassenen
 

Sponsoren

roelofslemelerveldlenferink kokkiebikesacon sealecoDeBoombouwPosthoorn