Nieuws Jeugd

Vrijdag 14 juli 2017 was het weer zover, jeugd MTB kamp van de Cycling Lemelerveld. De bedoeling was om 16:00 uur te vertrekken vanaf zwembad Heidepark te Lemelerveld. Dit liep iets uit i.v.m. met zware regenval. Toen het droog was vertrokken 28 kinderen en de leiding op hun eigen MTB naar plek van bestemming. Dit jaar was dat wederom Erve Aaftink in Lemele.

 

Aangekomen op plek van bestemming werden snel de slaapkamers opgezocht, deze werden geïnstalleerd om vervolgens de omgeving te gaan verkennen. Aangezien het etenstijd was werden er pannenkoeken gebakken voor de kinderen, 13 pakken later was iedereen weer voorzien van een volle maag.n de avond werden er buiten twee spellen gespeeld, een daarvan was MTB memory, er spelen hier twee groepen tegen elkaar. Als groep was het de bedoeling dat er twee kaarten gezocht worden met hetzelfde fietsonderdeel. Dan het onderdeel zoeken (deze waren goed verstopt) om op deze manier een complete fiets bij elkaar te verzamelen. Nadat alle onderdelen bij elkaar gezocht waren, werd de technische kennis op de proef gesteld. Want de fiets moest werkend in elkaar gezet worden.

Hierna wederom vrij spelen eten en drinken en niet al te laat naar bed. Dit natuurlijk voor de fietstocht die gepland stond op zaterdag 15 juli. De eerste kinderen waren al weer om 07:00 wakker, tijd voor ontbijt en je eigen lunchpakket maken voor onderweg. In de tussentijd werden de fietsen opgeladen voor vervoer naar……de Holterberg. Er werden drie groepen gemaakt. Na de technische- en veiligheidscontrole ging iedere groep in hun eigen tempo en afstand de route fietsen. Dit allemaal onder een stralend zonnetje. Op de helft van de route een pitstop op de dag camping, dit uiteraard om het energie niveau weer op peil te brengen voor het laatste stuk. Op het tweede gedeelte zijn er mooie plaatjes gemaakt met een drone, deze geven een mooie impressie van groep en de omgeving.
Terug bij het begin punt werden de fietsen weer opgeladen om terug te gaan naar Lemele. Tijdens de terugweg lekker ijsje gegeten in Hellendoorn.

Terug bij Erve Aaftink kon er volop vrij gespeeld worden, het zwembad in, op het springkussen en de hot tup werd opgewarmd. Iedereen had het naar zijn/haar zin. Marshmallows in het vuur en uiteindelijk de BBQ aan. De hamburgers en frikandellen en worstjes vlogen er door. Helaas was het kamp alweer op z’n eind en werden de kinderen rond de klok van 19:00 u opgehaald door de ouders. We kunnen terug kijken op een zeer geslaagd kamp, op naar volgend jaar, waarvan de locatie inmiddels al bekend is, wij kijken er in ieder geval weer naar uit!