Nieuws Jeugd

Vijf jaar geleden is het alweer, het moment waarop trainers Arie Sluijer en Raymond Marsman hun enthousiaste ideeën voor een mountainbike jeugdafdeling aan het bestuur van Cycling Lemelerveld voorlegden. Ze begonnen met 12 kinderen en momenteel zijn het er bijna 40!

De jeugdleden zijn tussen de 7 en 16 jaar oud en komen niet alleen uit Lemelerveld. Ook kinderen uit Zwolle, Gramsbergen, Westerhaar, Den Ham en Hellendoorn komen op zaterdagmiddag bij Cycling Lemelerveld ‘crossen door de bossen’.

De wielevereniging is blij met de goede samenwerking met natuurbad Heidepark. Om het bad ligt een prachtig oefenterrein voor de jonge mountainbikers. Deze trainingslocatie wordt afgewisseld met een tocht door de Hellendoornse bossen of over de Lemelerberg.

De jeugdleden worden opgeleid door 4 trainers met een diploma van de NTFU. Daarnaast zijn er verschillende enthousiaste ouders die helpen. “Het is geweldig om te zien hoe snel de kinderen de techniek van het schakelen, remmen, bochten rijden of zelfs springen met de fiets onder de knie krijgen”, aldus Raymond en Arie. Ook jeugdlid Daan Cents is enthousiast; “We doen leuke oefeningen om je techniek te verbeteren en de trainers zijn tof”.

Het enthousiasme bij de jeugd heeft er dit seizoen voor gezorgd dat de eerste jeugdleden zijn doorgestroomd naar mountainbike afdeling voor volwassenen.

Afgelopen zaterdag 11 mei werd de training feestelijk afgesloten met een lekker bakje patat. We wensen de jeugdige mountainbikers nog veel supergave fietskilometers toe!

20190514 2

20190514 3

20190514 4

20190514 5

20190514 6