Nieuws

Voor een maand terug hoopte iedereen stiekem dat we na het paasweekend weer met elkaar zouden kunnen sporten. Helaas is dit nog niet het geval en laten de huidige coronamaatregelen het nog niet toe om met méér dan 2 personen in de openbare ruimte te sporten. Er bestaat wat twijfel over de mogelijkheid om in groepjes van 4 personen te sporten boven de 27 jaar maar dit geld alleen op afgesloten sportaccommodaties.

Seizoen 2021 gezamenlijk aftrappen laat dus nog even op zich wachten, uiteraard hebben de commissies wel nagedacht over de mogelijkheden en hoe met elkaar in contact te blijven. Fietsen in duo`s mag en spreek dus ook vooral met elkaar af om weer lekker de fiets op te stappen en de conditie op peil te houden.

Wielrenners

Ondanks alle beperkingen proberen we als toercommissie actief te blijven voor nieuwe en bestaande leden. Binnen de mogelijkheden en richtlijnen proberen we jullie zo toch wat te bieden om in contact te blijven en de sport op een gezellige manier te beoefenen met de regels in acht genomen. Wij hebben per niveau een "Wattsapp-groep" aangemaakt. In deze "groepsapp" kun je een compagnon strikken om een ronde te maken voor één van de vaste avonden maar een ander moment kan natuurlijk ook. Spreek met elkaar een vertrek punt af en een gezellige duo-rit is snel gepland. 

Om je aan te melden voor de betreffende groep die bij jouw past kun je aanmelden bij één van de volgende personen:

  • Groep 1 (snelle groep) : 06-11262957 André Wijermars
  • Groep 2 (midden niveau): 06-40221697 Marcel Nijenkamp
  • Groep 3 (toeren / instap): 06-37288481 Rudy Hulsink

Mocht je als nieuw lid twijfelen welke groep bij jouw past, bel gerust met één van bovenstaande personen. Veel fietsplezier en creatieve routes gewenst met elkaar!

Mountainbiker

Afgelopen weken heeft de MTB-commissie druk en regelmatig overleg gehad met de trainer over de mogelijkheden om per april de trainingen te hervatten.

Alle mogelijkheden zijn bekeken en langs de meetlat van het NOC/NSF gehouden om te kijken wat mogelijk was/is. Op dit moment moeten we besluiten om de trainingen onder de huidige omstandigheden niet te hervatten. Aan de regels houden en een training faciliteren voor iedereen is nog niet mogelijk, ook niet op het bikepark aan het Heidelaantje. Heel jammer maar het is niet anders. De gezondheid van ons allemaal is belangrijker.

Laten we met elkaar hopen dat de mogelijkheden om samen te sporten binnenkort worden aangepast zodat we weer wat kunnen.Tot die tijd is het trainers advies: blijf vooral sporten!! Om de basisconditie ook op de MTB te verbeteren is het heel goed om regelmatig op de weg te trainen. Je hoeft niet perse een racefiets te hebben voor deze training, dit kan ook heel goed met de MTB. Banden iets harder oppompen, vul je bidon, pak een licht verzet en uren maken. Rustige duurinspanningen tot maximaal 2,5 uur zijn voor de meesten onder ons meer dan voldoende!

We hopen dat we binnenkort de gezamenlijke trainingen weer op kunnen pakken voor zowel de mountainbikers als wielrenners. Zodra dit kan, zal dit via een nieuwsbrief bekend worden gemaakt. Tot die tijd: BLIJF GEZOND en blijf vooral sporten, solo of als duo.