Mountainbike Jeugd


Trainingstijden

Wat: MTB training speciaal voor de jeugd van 7 tot 16 jaar

Wanneer:

Zaterdagochtend van april t/m september van 09:30 uur tot 11:00 uur, locatie Natuurlijk Heidepark
Woensdagavond (voor gevorderde jeugd) april & september om 18:30, mei t/m augustus 19:00 uur, locatie Kroonplein

Ook: Ouders mogen mee (helpen)
Gratis proefperiode en lage kosten jeugdcontributie en clubkleding

20190514 1 square

Plezier

Bij de training staat het plezier in het fietsen voorop maar wordt ook zeker aandacht gegeven aan de techniek. Bij de jongere kinderen zal de training spelenderwijs worden aangepakt en bij de oudere kinderen wordt er meer nadruk gelegd op de techniek.

Trainers

Er wordt gezorgd voor voldoende trainers zodat iedereen voldoende aandacht krijgt en kan trainen op zijn/haar eigen niveau.

Afspraken

Veiligheid gaat boven alles tijdens de trainingen. Er zijn daarom een aantal regels die voor iedereen gelden:

  • Het dragen van een helm is verplicht. Geen helm betekent geen training.
  • Luister altijd naar je trainer/begeleider zodat er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.
  • Durf je iets niet of kun je iets niet geef dit altijd aan. Het is moediger er voor uit te komen dan het niet te vertellen en daardoor jezelf in gevaar te brengen. Als je iets niet durft of kunt kunnen we er vaak langzaam naar toe trainen zodat je na een tijdje zo getraind bent dat je het wel kunt.
  • Heb je medische of andere problemen waar wij rekening mee moeten houden vertel dit voor de training, zodat ook daar rekening mee kan worden gehouden.

Ouders

Voor de ouders is het natuurlijk erg leuk om te kijken. Nog leuker is het om te assisteren tijdens de training waar we je van harte voor uitnodigen en uitgelegd wordt wat dan de bedoeling is. 

Gratis proefperiode

De jeugd heeft de toekomst, wij willen graag de jeugd enthousiast maken voor deze prachtige sport. Daarom zijn de kosten voor de training scherp geprijsd: 27,50 euro per jaar. Wat we wel verwachten is dat onze leden in clubkleding fietsen, deze clubkleding is voor de jeugd met extra korting te koop (zie pagina clubkleding).

Na de proefperiode van 4 weken bepaal je of je er verder mee wilt gaan of niet, voor die tijd dus geen kosten. Er zijn enkele fietsen beschikbaar om eens kennis te maken met de sport.

Wil je meer informatie over de trainingen, mountainbiken enz. dan kun je contact opnemen met de Jeugdcommissie via mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kijk ook eens op het Facebook account van de MTB Jeugd!

Opgave

Opgeven kan door dit contactformulier in te vullen. Let goed op dat je hierbij aangeeft of je zelf een MTB fiets hebt of niet. Heb je geen eigen fiets, dan is belangrijk dat je jouw lengte juist invult, zodat wij voor een juiste maat fiets kunnen zorgen.

Door het invullen van het formulier geef je je dus op voor een GRATIS proefperiode van 4 weken, pas na die 4 weken beslis je of je er mee verder wilt gaan of niet.

Om voldoende begeleiding te kunnen garanderen kan het bij erg veel animo gebeuren dat kinderen eerst op een wachtlijst komen.